НОВИНИ

ЦСКА надви Славия след шеметно второ полувреме, кошмарен инцидент с Георги Петков беляза мача

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:37, 20.02.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
младенов
Слушай новината

Отборът на ЦСКА спечели с 3:2 гостуването си на Славия в среща от 20-ия кръг на Първа лига, която ще се запомни със зловещия инцидент, в който бяха въвлечени Георги Петков и Жорди Кайседо.

Двамата се сблъскаха в 32-ата минута, като опитният страж на Славия остана да лежи на терена и дори беше откаран с линейка. Абсурдното във въпросната ситуация беше, че медицинските лица и футболистите в продължение на около десет минути не успяваха да отворят вратата на линейката, което сериозно забави и подновяването на срещата.

В крайна сметка към първото полувреме бяха добавени цели 11 минути, но въпреки това неговия край дойде при резултат 0:0.

След почивката обаче и двата тима се развихриха, като в 55-ата минути Йон Бакеро откри резултата в полза на Славия за радост на своя баща - легендата на Барселона Хосе Мария Бакеро, който беше на трибуните, за да наблюдава дебюта на сина си за "белите".

Преднината на домакините обаче се задържа едва осем минути, след като в 55-ата минута Жорди Кайседо се разписа след центриране на Греъм Кери от ъглов удар.

В 72-ата минута пък нов корнер доведе и до пълния обрат в срещата, като този път в прегръдките на своите съотборници беше Мено Кох, за когото това беше първи двубой от 9 месеца насам, след като се наложи той да претърпи операция.

Четири минути по-късно "червените" отново изпълниха ъглов удар и за трети път това доведе гол, след като отбраната на "белите" не успя да изчисти добре топката, която стигна до Амос Юга, а той от своя страна я изпрати неспасяемо във врата на Славия с мощен диагонален изстрел за 3:1.

Домакините обаче отказаха да се предадат и в 80-ата минута Ерол Дост върна надеждите им за точка от този двубой след страхотно изпълнение от дъгата на наказателното поле.

Въпреки това в оставащото време Славия не успя да стигне до равенството, а към края на срещата страстите на терена се разгорещиха, което доведе до изгонването на Ертан Торбак от състава на домакините и Греъм Кери от ЦСКА.

В класирането "червените" отново се доближиха само на четири точки от лидера Лудогорец, докато Славия остава на 5-та позиция с равен актив с 6-ия Левски.

Снимки: БГНЕС

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младенов: Качеството и количеството го имаме, трябва да се подобрим в защита
Младенов: Качеството и количеството го имаме, трябва да се подобрим в защита
Барел петрол може да достигне 120 долара, ако доставките се нарушат
Барел петрол може да достигне 120 долара, ако доставките се нарушат