НОВИНИ

Младежката организация на ГЕРБ поиска оставката на Иво Христов

младежката организация герб поиска оставката иво христов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:30, 06.10.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Младежката организация на ГЕРБ поиска оставката като народен представител на проф. Иво Христов заради негови изказвания в медиите.

Младежката организация на партията ще настоява пред ПГ на ГЕРБ, пред всички парламентарно представени партии и към всички партии в българския политически спектър да направят своите публични коментари и да осъдят думите на проф. Христов, заяви на пресконференция Георг Георгиев. Той припомни, че преди време и други реплики на проф. Иво Христов предизвикаха дебат сред обществото.

„Това е, за съжаление, един много унизителен рецидив. Кратко след като българите бяха определени на 80% като дебили, днес проф. Иво Христов ги нарече в ефира на национална медия „инфантилно българско население“. Като млади и интелигентни хора, които не припознават себе си нито дебили, нито като инфантили, като млади хора, които не могат да се съгласят с тази градация - преди бяха 80%, сега всички ние сме определени като инфантилното българско население, смятаме, че вече Иво Христов няма нито моралното, нито каквото и да е друго политическо право да представлява българския народ", заяви Георгиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11 медици от Пловдивска област са с COVID-19
11 медици от Пловдивска област са с COVID-19
Процедури за близо 200 млн. лв. в подкрепа на бизнеса стартират до края на месеца
Процедури за близо 200 млн. лв. в подкрепа на бизнеса стартират до края на месеца