НОВИНИ

Младежкият национален тим по бокс получи награда си за отбор №1 на месеца

младежкият национален тим бокс получи награда отбор месеца
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ
17:33, 18.11.2021
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Младежкият ни национален тим по бокс получи днес своята награда за отбор №1 на октомври.

Съставът, воден от Борислав Бояджиев, изпревари в традиционната анкета на Пресклуб „България” носителите на Суперкупата на България по волейбол – „Хебър” и баскетбол – „Рилски спортист”.

За талантите ни са гласували 12 от анкетираните медии, за волейболистите от Пазарджик – 9, а за баскетболистите от Самоков – две.

Те стигнаха до приза, след като Радослав Росенов (60 кг) и Уилиам Чолов (75 кг) спечелиха златни медали, а Даниел Кирилов (57 кг) и Кирил Борисов (+92 кг) се поздравиха с бронзови отличия на Европейското първенство в Будва, Черна гора.

„Честно казано съм приятно изненадан. Не съм очаквал, защото все пак ние сме младежки отбор, докато съставите на „Хебър” и „Рилски спортист” са мъже, постигнали са големи успехи. Това ме кара да се гордея още повече с момчетата, защото техният труд наистина е оценен високо. Благодаря за оказаната чест. Това обаче не е резултат от последните месец-два, а от много усилена работа вече повече от 2 години. Сигурен съм, че момчетата, които ще преминат при мъжете от следващата година, ще се реализират и там. Ще трябва обаче да положат много труд, защото преходът не е лесен. Все пак, те са още тийнейджъри, докато там ще се сблъскат с мъже”, каза на пресконференцията Борислав Бояджиев.

Капитанът на младежкият отбор Уилиам Чолов изрази увереност, че ще успее да се справи със следващото предизвикателство. „Знам, че няма да бъде никак лесно. Все пак това са утвърдени състезатели, с опит, самочувствие, вече са изградени като мъже, докато ние имаме да извървим своя път. Не се притеснявам обаче, защото ще продължа да тренирам усилено и да влагам всичко от себе си, за да се справя и да си извоювам място в състава”, каза 4-кратният европейски шампион при подрастващите.

Даниел Кирилов пък допълни: „Знам, че боксьор от класата на Хавиер Ибаниес е в моята категория. Това обаче не ме плаши. Искам да извървя своя път и да се докажа. Няма да сменям категорията, за да избягам от конкуренцията. Напротив, вярвам в себе си и ще положа нужния труд, за да се реализирам”.

Кирил Борисов, който спечели бронз на Европейското в Будва, пък ще се възстановява след счупен пръст. Талантът при най-тежките, +92 кг, има фрактура на палеца на дясната ръка, която се е получила по време на Държавното първенство при младежите. "Все още не мога да кажа колко време ще отнеме възстановяването. Надявам се, че скоро ще съм обратно на ринга и ще тренирам пълноценно", сподели Борисов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пикът на четвъртата ковид вълна отминава (ОБЗОР)
Пикът на четвъртата ковид вълна отминава (ОБЗОР)
Медицински феномен: Жена от Пазарджик е с огледални органи
Медицински феномен: Жена от Пазарджик е с огледални органи