НОВИНИ

Младоженци в извънредно положение

bnt avatar logo
от БНТ
06:56, 13.04.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Любопитно

Двойките, които сключват граждански брак в Ритуалната зала във Варна спазват мерките за безопасност и проявяват разбиране към извънредното положение. Заради коронавируса голяма част от младоженци и техните гости избират да носят предпазни маски, а големите и шумни ритуали оставят за по добри времена.

Да си младоженец в извънредно положение се оказва истинско изпитание. Десетки са отменените сватби във варненската Ритуална зала. Хубавото в случая е че датите не са анулирани, а отложени за летните месеци. За Галя и Димитър обаче, това не е вариант, тъй като чакат да си кажат заветното”да” от много, много дълго време.

Галина Райкова: Десет години се случва все нещо и не можем да се оженим и решихме тази година каквото и да става, вече край, вече започнахме да остаряваме и това е положението.

Димитър Русев: Да, ще сложим маски задължително.

Галина: Задължават ни да сме с маски, просто няма как.

Димитър : И ще чакаме ресторантите да отворят с нетърпение ,за да направим второ полувреме на сватбата.

Както обещаха, през целия ритуал Галя и Димитър бяха с предпазни маски. От ритуалния дом ни увериха, че и те взимат всички необходими мерки за безопасност.

Неждет Ахмед: В класическия ритуал музикантите са настанени на метър и половина, два. Последния битов ритуал беше януари месец и много хора го бяха записали. Днешния ден трябваше да има три битови сватби.

Фолклорния ритуал е отменен до края на извънредните мерки, тъй като струпването на ансамбъл и танцьори на едно място носи риск. С маска е водещата на брачната церемония. Ограничен е до минимум броя на гостите, като в залата за подпис се допускат само по четири-пет човека.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
60 секунди без COVID-19: 15 години от одобряването на Договора за присъединяване на България към ЕС
60 секунди без COVID-19: 15 години от одобряването на Договора за присъединяване на България към ЕС
324 426 лева са събраните пари в подкрепа на българските медици в кампанията на МЗ
324 426 лева са събраните пари в подкрепа на българските медици в кампанията на МЗ