НОВИНИ

ММА спортисти влязоха в пререкания със служебния министър

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:10, 18.06.2021
Чете се за: 03:20 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Напрежение в спортното министерство. Станислав Недков - Стъки - шеф на федерацията по ММА, и спортисти влязоха в сградата на ведомството. Причината - изявленията на говорителя на служебното правителство Антон Кутев, че федерацията на Недков е била финансирана с над 1 милион лева.

Без покана и въпреки охраната на спортното министерство Станислав Недков - Стъки, и спортисти от федерацията по ММА влязоха в спортното министерство и блокираха кабинета на министъра.

"Ние няма да допуснем въвличането на Българската федерация по ММА в политически игри", заяви Стъки.

Напрежение в Министерството на спорта: Стъки поиска среща със служебния министър

Според Недков спортният министър трябва да обясни защо говорителят на служебния кабинет е обявил, че председателят на Българската федерация по ММА е взел над 1 милион от бюджета на министерството. Кузманов се видя със Стъки и спортистите, които го придружаваха.

"Аз не отговарям за думи на хора, които говорят в пространството каквото и да било. Относно милионите на г-н Недков уточнихме, че той ги е взел в годините, а някой ако е казал, че ги е взел днес - аз няма как да отговарям за чужди думи", каза служебният министър.

"Той Кутев ще си понесе отговорност. Аз го давам на съд за клевети", допълни Станислав Недков.

Спортният министър: В най-скоро време от проверките ще станат ясни много неща

Министър Кузманов уточни, че не е гледал интервюто на Антон Кутев и съобщи по години какви суми е получавала федерацията, която ръководи Станислав Недков.

"18-а година - 177 000 лева, 19-а е взел 192 000 лева, 20-а е взел 210 000 лева и 21-ва е взел 220 000 лева. Сумарно събрано това нещо води до една цифра от милион, не съм математик", каза министър Кузманов.

"Аз исках извинение, получих го и няма за какво да го съдя", каза Стъки.

"Просто е констатирано, че г-н Недков, както всички останали, той получава пари", допълни Кузманов.

Във Фейсбук Антон Кутев коментира случая със Станислав Недков. Говорителят на правителството написа, че когато мускулите надвишават интелекта, стават грешки, и цитира по години сумите, които е поличила федерацията по ММА. Общо 799 000 лева за четири години. Към тях Кутев добавя 220 000 лева, получени по програмата за превенция на зависимостите. И задава риторичния въпрос: В кои държави на Европа този спорт се финансира от държавата? Както и дали нахлуването в ТВ студия и министерства е спорт и кога ще получи държавна субсидия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български топ модел дефилира на ревюто на "Диор" в Гърция (СНИМКА)
Български топ модел дефилира на ревюто на "Диор" в Гърция (СНИМКА)
Гърция ще допуска българи и с отрицателен бърз антигенен тест на хартия
Гърция ще допуска българи и с отрицателен бърз антигенен тест на хартия