НОВИНИ

Много топло време утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 23.10.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Времето

През нощта ще бъде ясно. В сутрешните часове на места в равнините ще има мъгли, които до обяд ше се разсеят. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, на места в котловините и по-ниски, в София - около 4 градуса.

И утре ще бъде слънчево, но в следобедните часове ще започне увеличение на облачността. Ще бъде почти тихо. Максималните температури ще са между 21° и 26°, в София - около 21.

Денят и по Черноморието ще започне с мъгла, която обаче бързо ще се разсее и ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са между 22° и 25°. Температурата на морската вода е около 18-20°. Вълнението на морето ще е слабо.

И утре времето в планините ще е подходящо за туризъм. Ще бъде слънчево. Максималните температури в курортите ще са от 17 градуса на Алеко, около 19-20 на Боровец и Пампорово, до 23-24 в Банско и Добринище.

По най-високите ни върхове ще са между 10 и 13 градуса. Ще духа слаб, по високите и открити части до умерен югозападен вятър.

И към времето в Европа - ще продължи да вали на Скандинавския полуостров, като в най-северните части там ще превалява сняг. Проливни валежи се очакват в северозападните райони на Франция, както и на Британските острови.

Слънчево и по-топло от обичайното за сезона ще се задържи в по-голямата част от Балканите, но в северозападните райони от полуострова ще завали.

В неделя ще вали и у нас, а максималните температури ще се понижат, с изключение на източните райони, където ще завали едва през нощта срещу понеделник. В понеделник валежите навсякъде ще спрат, но захлаждането ще продължи. Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време със сутрешни мъгли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преустановяват плановия прием в болниците в области с над 120 заболели на 100 000 души
Преустановяват плановия прием в болниците в области с над 120 заболели на 100 000 души
27 от настанените в Дома за възрастни хора във Вълчедръм са с COVID-19
27 от настанените в Дома за възрастни хора във Вълчедръм са с COVID-19