НОВИНИ

МО: Военна техника се придвижва от полигон "Ново село" към Гърция

военна техника придвижва полигон ново село гърция
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:30, 07.03.2022
Чете се за: 01:15 мин.
У нас
Слушай новината

От учебен полигон "Ново село" към Гърция се придвижва автоколона, с която се транспортират бойни машини на пехотата. Това съобщават от министерството на отбраната във връзка с постъпили въпроси за придвижване на военна техника по националната пътна инфраструктура.

Придвижването е във връзка с ротация на формирование от Сухопътните войски на САЩ, което участва в съвместната българо-американска подготовка "Joint Training" на учебния полигон "Ново село".

Съвместната подготовка се провежда от януари до юни тази година в рамките на планираните през 2021 г. съвместни учения на Българската армия в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип.

В "Joint Training" участват сили и средства от министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Злоупотреба с помощи за украински бежанци
Злоупотреба с помощи за украински бежанци
Русия публикува списък с неприятелски държави, сред които и България
Русия публикува списък с неприятелски държави, сред които и България