НОВИНИ

"Модерна" планира да разшири производството на ваксината си срещу COVID-19

модерна планира разшири производството ваксината covid
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:51, 21.06.2021
Чете се за: 01:20 мин.
Още
Слушай новината

Американската фармацевтична и биотехнологична компания "Модерна" ще добави две нови производствени линии във възстановен бивш завод на "Полароид", където да произвежда своята ваксина срещу COVID-19, предаде БНР.

Това е част от усилията ѝ за подготовка за производство на допълнителни дози от коронавирусната ваксина с оглед на бъдещото развитие на пандемията.

"Уолстрийт джърнъл" съобщава, че на площадката на бивш завод на "Полароид" в САЩ се работи по изграждането на нова линия за ваксината на "Модерна", която да влезе в експлоатация до тази есен, а другата линия - до началото на 2022 година.

Допълнителните мощности на "Модерна" ще увеличат общия производствен капацитет с 50% в завода на компанията в Норууд, предградието на Бостън, съобщиха за финансово издание служители на компанията.

"Модерна" и нейните производствени партньори също така разширяват производствения капацитет извън САЩ, като целта е приблизително да се утрои годишното общо производство на ваксинационните дози до около 3 милиарда през 2022 г. спрямо около 1 милиард дози през тази година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболистите ни с 11-а загуба в Лигата на нациите
Волейболистите ни с 11-а загуба в Лигата на нациите
Стефан Янев запозна "малките министри" с дейността на служебното правителство
Стефан Янев запозна "малките министри" с дейността на служебното правителство