НОВИНИ

Момичета са първите бебета за 2024 година в София и Русе

бебета родиха навръх коледа шейново
bnt avatar logo
от БНТ
14:56, 01.01.2024
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Момиче е първото бебе, родено за тази година в Университетската акушеро-гинекологична болница "Майчин дом" в София. През новогодишната нощ са се родили общо четири бебета.

"Първото бебе при нас се роди в 0 часа и 04 минути - момиченце, с тегло 2450 грама. Наложило се е цезарово сечение поради състоянието на майката. Майката и бебето са в стабилно състояние. През изминалата нощ са се родили четири деца. След това раждане, което е било с цезарово сечение, има две нормални раждания", заяви пред БНР доктор Емил Гърчев.

Първото бебе за 2024 г. в Русенска област се роди в 01:43 ч. на 1 януари в УМБАЛ "Медика Русе". Момиченцето тежи 3180 гр. и е с ръст 52 см. Бебето е първо дете в семейството от Русе.

От лечебното заведение съобщиха, че майката е постъпила малко след посрещането на Нова година. Извършено е спешно секцио.

Болницата е изпратила 2023 г. също с момиче. Бебето е плод на любовта между китайка и англичанин, решили да заживеят в България, като са си купили и къща недалеч от Русе. Момиченцето е родено в 17:11 ч. на 31 декември. Тежи 2840 гр. и е с ръст 49 см.

Двете родилки и бебетата са в добро състояние.

От болницата предвиждат специални подаръци за новородените при изписването.

От УМБАЛ "Канев" в Русе съобщиха за БНТ, че около 10 ч. сутринта на 31 декември се е родило последно бебе на 2023 г. в АГ комплекса на лечебното заведение. Момичето, както и неговата майка са в добро състояние. За тази година там обаче все още няма новородено, няма и планирани за днешния ден раждания.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отборът на Заубер във Формула 1 става Стейк през следващите два сезона
Отборът на Заубер във Формула 1 става Стейк през следващите два сезона
Аманда Анисимова се завърна на корта с победа, поставените стартираха успешно в Окланд
Аманда Анисимова се завърна на корта с победа, поставените стартираха успешно в Окланд