НОВИНИ

МОН: Българският учител винаги е бил свободен, буден и прогресивен

МОН
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
17:43, 22.08.2024
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Българският учител винаги е бил свободен, буден и прогресивен, и това е направило децата и нацията ни свободни. Запазвайки тази свобода, ние запазваме собствените си ценности, морал и бъдеще. Това посочват в позиция, разпространена до медиите от Министерството на образованието и науката.

В нея се отбелязва, че затова и в системата на българското образование няма да бъде допусната никаква форма на дискриминация и репресия към учители, ученици и родители. Както и досега, Министерството на образованието и науката, и институциите в системата на предучилищното и училищното образование, ще защитават духа на толерантността, антидискриминацията, българските традиции и общочовешките ценности, както и политиката на приобщаване в българското училище.

"Образованието е кауза за обществото ни, която трябва да ни обединява, а не да чертае нови разделителни линии и конфликти", акцентират още от Просветното министерство.

Позицията е по повод списъка от "Възраждане - Варна" с имена на учители, които са се подписали против промените в Закона за предучилищното и училищното образование, свързани с ЛГБТ пропагандата в училище.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лора Христова спечели златото в суперспринта при девойките на световното първенство по летен биатлон в Опетя
Лора Христова спечели златото в суперспринта при девойките на световното първенство по летен биатлон в Опетя