НОВИНИ

Монетата за Стоянка Мутафова се появи на онлайн пазара на цени от 200 до 650 лв.

бнб пуска обращение монета bdquo100 години рождението стоянка мутафоваldquo
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:49, 24.01.2022
12558
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Монетата в памет на великата Стоянка Мутафова вече се продава в интернет на цени от 200 до 650 лева.

Днес Българската народна банка пусна в обращение медна възпоменателна монета на тема "100 години от рождението на Стоянка Мутафова“ от серията „Български творци“. Цената на монетата е 30 лева. А в първите три дни от пускането в обращение – от днес до 26 януари, включително, всеки желаещ може да закупи до два броя монети.

Опашка пред БНБ за монетата в памет на Стоянка Мутафова

Опашка от чакащи да закупят монетата – запалени колекционери и любители, се изви от ранните часове в един от най-студените януарски дни. Някои от чакащите бяха запазили реда си дори от неделя вечер, други наредили се в полунощ. Имаше обаче и много хора, които бяха на опашката само, за да закупят монетата и след това препродадат в сайтовете за свободна търговия.

Само няколко часа след пускането в обращение от един от най-известните и големи сайтове за свободна онлайн търговия става ясно, че обявите с днешна дата за монетата са публикувани от 10.00 часа сутринта, най-много се появяват в следобедните часове, а има и такива, които са от дни преди изобщо монетата да е пусната в обращение.

Цената варира. За закупената от БНБ медна възпоменателна монета за 30 лева, онлайн търговците искат от 200 до 500 лева. В една от обявите е посочена и цена от 650 лева.

На лицевата страна на монетата е изобразен ликът на госпожа Стихийно бедствие, която напусна този свят на 6 декември 2019 г. след дълго и продължително боледуване. На 97-годишна възраст тя бе най-възрастната активно играеща на сцената актриса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчини върна Балотели в състава на Италия
Манчини върна Балотели в състава на Италия
Локомотив Пловдив тренира на лагера в Сандански
Локомотив Пловдив тренира на лагера в Сандански