НОВИНИ

Монетата за Стоянка Мутафова се появи на онлайн пазара на цени от 200 до 650 лв.

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:49, 24.01.2022
12489
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
бнб пуска обращение монета bdquo100 години рождението стоянка мутафоваldquo
Слушай новината

Монетата в памет на великата Стоянка Мутафова вече се продава в интернет на цени от 200 до 650 лева.

Днес Българската народна банка пусна в обращение медна възпоменателна монета на тема "100 години от рождението на Стоянка Мутафова“ от серията „Български творци“. Цената на монетата е 30 лева. А в първите три дни от пускането в обращение – от днес до 26 януари, включително, всеки желаещ може да закупи до два броя монети.

Опашка пред БНБ за монетата в памет на Стоянка Мутафова

Опашка от чакащи да закупят монетата – запалени колекционери и любители, се изви от ранните часове в един от най-студените януарски дни. Някои от чакащите бяха запазили реда си дори от неделя вечер, други наредили се в полунощ. Имаше обаче и много хора, които бяха на опашката само, за да закупят монетата и след това препродадат в сайтовете за свободна търговия.

Само няколко часа след пускането в обращение от един от най-известните и големи сайтове за свободна онлайн търговия става ясно, че обявите с днешна дата за монетата са публикувани от 10.00 часа сутринта, най-много се появяват в следобедните часове, а има и такива, които са от дни преди изобщо монетата да е пусната в обращение.

Цената варира. За закупената от БНБ медна възпоменателна монета за 30 лева, онлайн търговците искат от 200 до 500 лева. В една от обявите е посочена и цена от 650 лева.

На лицевата страна на монетата е изобразен ликът на госпожа Стихийно бедствие, която напусна този свят на 6 декември 2019 г. след дълго и продължително боледуване. На 97-годишна възраст тя бе най-възрастната активно играеща на сцената актриса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчини върна Балотели в състава на Италия
Манчини върна Балотели в състава на Италия
Локомотив Пловдив тренира на лагера в Сандански
Локомотив Пловдив тренира на лагера в Сандански