НОВИНИ

Моуриньо се надява поне на равен в Разград

bnt avatar logo
от Калоян Николов
17:13, 05.11.2020
Чете се за: 01:14 мин.
Лига Европа

Мениджърът на Тотнъм - Жозе Моуриньо даде пресконференция преди тазвечерния сблъсък на "шпорите" с Лудогорец от груповата фаза на Лига Европа.

Португалецът отново се изказа ласково по адрес на "орлите", като заяви, че лондончани ги очаква тежък мач срещу добър противник и равенството би било добър резултат за Тотнъм.

Седмица по-късно Лудогорец гостува на Тотнъм в Лондон в четвъртия си двубой от група "J" на вотрия по сила европейски клубен турнир.

"Тези два поредни мача срещу един и същ съперник винаги са били важни. След като загубихме предишния двубой, сега се нуждаем от точки. Шест точки от двете срещи би било перфектно, но и четири би било добре. Трябва обаче да подходим сериозно и да не бъдем под напрежение заради факта, че евентуален лош резултат би ни принудил да хвърлим всичко в последните три кръга. Така че нека да се постараем да се класираме по лесния, а не по сложния начин”, заяви португалецът пред клубната телевизия на лондончани.

Тотнъм познава тънкостите на българския футбол, след като през септември гостува на Локомотив във Пловдив от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

„Играхме срещу Локомотив и имахме проблеми. А пловдивчани са вторият най-силен отбор в България, след като Лудогорец е шампион от девет години насам. Днешният ни опонент отново е лидер в местното класиране. Това е тим, който е различен в сравнение с Локомотив: разполага с по-добри като технически качества футболисти, по-класен е като цяло, действа по-атакуващо с бързи играчи, а е налице и опит в защитата. Изобщо не е лесен съперник, трябва да подходим с уважение”, каза още Специалния.

Моуриньо сподели и какво очаква от Лудогорец в чисто тактически план:

„Лудогорец действа с четирима в отбрана - в постройки 4-3-3 и 4-2-3-1. Основно очакваме това, но в днешно време много отбори залагат на петима в защита и затова сме готови и на този вариант. Бих казал, че когато поех отбора през миналия сезон, противници с петима в отбрана беше изненада и към момента не бяхме достатъчно подготвени тактически за това. Но вече, ако срещу нас излезе такъв съперник, няма да е проблем, защото срещу това се изправяме през цялото време”, завърши Моуриньо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Национална карантина в Гърция от 7 ноември, излизането навън - само със СМС
Национална карантина в Гърция от 7 ноември, излизането навън - само със СМС
Нова система в Пловдив ще насочва линейките към болниците със свободни легла
Нова система в Пловдив ще насочва линейките към болниците със свободни легла