НОВИНИ

Моуриньо ядосан на съдиите след равенството с Бодьо/Глимт

моуриньо ядосан съдиите равенството бодьо глимт
bnt avatar logo
от БНТ
10:40, 05.11.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо разкритикува работата на съдиите след мача срещу Бодьо/Глимт (2:2) в групата на Лигата на конференциите.

От щаба на „римските вълци“ имат претенции за две неотсъдени дузпи, но в този европейски турнир не се използва ВАР за проверка на спорните ситуации.

“Резултатът е тежък за нас. Не беше добро представяне, допуснахме много грешки, особено през първото полувреме, когато играхме отзад. Реалният резултат от мача е 2:2, но двете дузпи бяха ясни като бял ден. Ясни като бял ден. Можеш да говориш каквото си искаш, но реалността е 2:2, имаха два удара към целта и два гола. Вкарахме два гола и имахме две чисти дузпи“, заяви Жозе Моуриньо след срещата.

След като в първия мач в Норвегия „римските вълци“ отстъпиха с 1:6, на „Олимпико“ домакините трябваше на два пъти да догонват своя съперник, за да вземат точка.

„Не знам дали дават на рефери, които са слаби и започват кариерата си, да ръководят мачове от Лигата на конференциите. Не казах нищо за рефера в Норвегия, защото загубихме с 1:6, но тук двете дузпи бяха чисти“, допълни португалецът.

След равенството Бодьо/Глимт остава лидер в група „С“ с 8 точки, с една повече от Рома. Зоря Луганск, който победи с 2:0 ЦСКА е на третото с 6 пункта, докато българският тим е на дъното с 1. В плейофната фаза преминават само първите два тима.

„Можем да погледнем прагматично на статистиката, колко точки загуби Рома заради съдийски грешки? Гледайте мачовете срещу Ювентус, Милан и Бодьо/Глимт“, продължи наставникът на Рома.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тялото на индийски студент е намерено на плажа във Варна
Тялото на индийски студент е намерено на плажа във Варна
Тъндър отново удариха Лейкърс след голямо изоставане
Тъндър отново удариха Лейкърс след голямо изоставане