НОВИНИ

Може ли да бъде спасена белодробната болница в село Радунци?

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
07:20, 14.10.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Много хора се запознаха с казуса на белодробната болница в Радунци още в началото на първата вълна на пандемията, когато заговорихме, че няма легла в болниците, няма къде да се лекуват хората, а имаме една огромна сграда, построена на 15 000 кв. метра, в Радунци, Старозагорско, насред планината, с цел да бъде белодробен диспансер. Тази сграда се руши и е в окаяно състояние.

Валентин Недков се опитва сам да я брани. В началото - да не бъде разрушена, а сега се опитва да събере каквото има от нея и да спаси имуществото. Постоянно има набези и се краде каквото е останало. Доскоро е имало и техника, а в момента в сградата има много имущество и документи.

"Болницата в Радунци е изоставена от 2015 година и в момента, в последната една година сме обект на особено големи нападения и разрушения вътре в болницата от недобросъвестни граждани. Опитваме се да я запазим, така че едни следващи управления да могат да вземат по-адекватни решения за нейното използване в бъдеще", каза Валентин в "Денят започва".

Той допълни, че болницата е добре запазена и с ремонт би могла да се използва. Легловата база е много голяма. По думите на Валентин от Министерството на здравеопазването изцяло са адбикирали от възможността тя да бъде преизползвана и в момента се опитват да я продадат.

Какво разказа още той - вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венцислав Дамянов - Боксьора се изправя отново пред съда
Венцислав Дамянов - Боксьора се изправя отново пред съда
"Адреналин с кауза” застава зад опазване на вековните дървета на България
"Адреналин с кауза” застава зад опазване на вековните дървета на България