МС отпусна над 9 милиона лева за общините Перник, Разград и Аксаково

от БНТ
10:48, 24.02.2021
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
отпусна милиона лева общините перник разград аксаково
Слушай новината

Над 9 милиона лева за общините Перник, Разград и Аксаково отпусна на днешното си заседание Министерският съвет.

Одобрените средствата в размер на 4 954 000 лева, отпуснати по бюджета на община Перник, ще бъдат разходвани за укрепване на речното корито на двата бряга на р. Струма, в участък с дължина 700 м и за почистване на речното корито на реката, в участък с дължина 650 м.

Кметът на града Станислав Владимиров благодари на премиера Бойко Борисов за навременната подкрепа на правителството. „Тази помощ е изключително належаща, за да направим река Струма по-добре проводима. Възможно най-бързо ще стартираме ремонтите дейности“, заяви Владимиров.

С предоставените 1 900 000 лева на община Разград ще се извърши ремонт на бул. „Априлско въстание“ в участъка от ул. „Пета“ до ул. „Симеон“ и на бул. „Странджа“ от ул. „Добруджа“ до ул. „Дунав“ в града.

„Благодаря, че молбата ни намери решение. Това са двата основни булеварда в града и с ремонта им отпушваме движението“, отбеляза кметът Денчо Бояджиев.

Премиерът Борисов припомни, че през декември миналата година правителството одобри и 500 000 лева за ремонт на улици и обществени сгради в селата в региона, както и 100 000 лева за доизграждането на храма „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“ в града.

С отпуснатите 2 326 000 лв. на община Аксаково ще се извърши основен ремонт на участък от общински път - от кръстовище с републикански път III-902 до строителната граница на с. Климентово. „С тази помощ показвате, че и малките населени места не са забравени. В града има много инвестиции и този проект е важен за нас“, заяви кметът на общината Атанас Стоилов по време на заседанието.

„Най-важното за Аксаково и Разград е изграждането на магистрала „Хемус“. Строи се на пълни обороти. Когато стане магистралата до 2 години, ще видите колко различен ще е и този край на България“, подчерта пред представителите на местната власт премиерът Бойко Борисов.

Правителството одобри и 25 000 лева за ремонтни и реставрационни дейности за храм „Св. Св. Константин и Елена“ в с. Браниполе, община Родопи. Кметът на селото Даниела Стоилова благодари за помощта и отбеляза, че не за първи път правителство оказва финансова подкрепа.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ресторантите отварят на 1 март, на 1 април ще заработят нощните заведения
Ресторантите отварят на 1 март, на 1 април ще заработят нощните заведения
Депутат напусна ПГ на ГЕРБ, остава безпартиен до края на мандата
Депутат напусна ПГ на ГЕРБ, остава безпартиен до края на мандата