НОВИНИ

Мустафа Карадайъ, ДПС: Когото и да подкрепим, ще е с условия

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
22:00, 11.07.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

ДПС когото и да подкрепи, това ще е с условия. Няма да подкрепяме безусловно. Това заяви в първия си официален коментар след изборите председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Условията за подкрепа са възстановяване на нормалността в политиката и възстановяване на демокрацията.

Според нас възстановяването на демокрацията не може да се случи с недемократични средства и инструменти. Другото ни условие е ясна програма за ускорено икономическо развитие на страната, подчерта Карадайъ.

Той коментира и ниската избирателна активност на този вот, като според него тя се дължи на това, че юли не е типичен период за избори от една страна, а от друга и машинното гласуване.

ДПС запазва относителния си дял, а именно - на предишните избори имаше 10,5%, сега екзитполът дава около 11%, тоест има запазване на относителния дял, заяви Карадайъ.

През последните 12 години ние бяхме най-активните, които призовавахме за диалог и нормалност в политиката. Категорично заявихме, че "стани да седна" не е промяна на модела на ГЕРБ, допълни лидерът на ДПС.

На въпрос на журналисти относно Делян Пеевски, Карадайъ заяви: "Може би някои хора се опитаха да използват тази тема като инструмент в изборите, аз не мисля, че ни е попречила или помогнала".

ВСИЧКО ЗА ДЕНЯ НА ВОТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници в Мадрид: Няма грешки при контролното броене на разписките от машините
От нашите пратеници в Мадрид: Няма грешки при контролното броене на разписките от машините
От "Има такъв народ" очакват резултатите от чужбина
От "Има такъв народ" очакват резултатите от чужбина