НОВИНИ

Нинова: Този път подкрепата на БСП за правителство на "Има такъв народ" няма да е безусловна

bnt avatar logo
от БНТ
21:20, 11.07.2021
195969
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Този път подкрепата за правителство на "Има такъв народ" няма да е безусловна. Ако желаят подкрепа, трябва да поканят БСП на разговор, каза Корнелия Нинова на пресконференция след излизането на първите прогнозни резултати.

Безпрецедентно ниска активност за пръв път, откакто се правят парламентарни избори в България. Освен лятото, времето за почивка, има и други обективни причини за това, смята тя.

БСП препотвърждава резултата от април, но на базата на активната кампания, която направихме, очаквахме повече. Но не ни стигна времето между миналите и тези избори, за да постигнем това. Ще продължим по този път, обединение в лявото пространство, търсене на лявата алтернатива и представянето ѝ пред обществото, категорична беше Нинова.

Според нея не е имало истински политически дебат в кампанията.

"ГЕРБ воюваха със служебния кабинет, "Има такъв народ" мълчаха. Нямаше дебат по програми, по идеи, за да могат хората спокойно да оценят програмите на партиите и да преценят. Може би това е и наказателен вот към всички политически партии затова, че за три месеца два пъти предизвикваме парламентарни избори. Но най-сериозният извод за нас, не само като политици и държавници, е, че започва следващият парламент с много ниска легитимност", каза още Нинова.

Според нея това е притеснително за държавността, за институциите, за демокрацията.

"Няма сериозна промяна от миналите избори, дори да има леки размествания, не се състоя протестната вълна и отново сме в изходна точка. Защо трябваше да се стига дотук? Т.нар. партии на протеста отново нямат мнозинство да съставят правителство и този път, наистина ако искат да има правителство, ще им се наложи да водят диалог с някоя от останалите партии", допълни Нинова.

Тя уточни, че за БСП категорично трябва да има редовно правителство, което да започне дълбоките и истинските промени, но и да започне решаване на належащите въпроси.

В момента въпросът за оставката ѝ не стои на дневен ред, защото има да се решават по-важни неща.

ВСИЧКО ЗА ДЕНЯ НА ВОТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томислав Дончев, ГЕРБ: Опитите за изчегъртване очевидно са неуспешни
Томислав Дончев, ГЕРБ: Опитите за изчегъртване очевидно са неуспешни
Как повлияха действията на служебния кабинет върху вота
Как повлияха действията на служебния кабинет върху вота