НОВИНИ

Мустафа Карадайъ: Няма да гласуваме за партия или коалиция без ясна програма

bnt avatar logo
от БНТ
10:05, 15.04.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Изборите отминаха, сега предстои трудното. Ние вече казахме, че разчитаме вота на българските избиратели като ясно изразено желание за промяна. Промяна, с която да спрем омразата, разделението, противопоставянето, арогантността и агресията. Промяна, с която да възстановим политическата нормалност чрез диалог. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в първата си реч в 45-ото Народно събрание.

ДПС би подкрепило правителство на трите нови политически сили в 45-ото Народно събрание със следните приоритети:

1. План за излизане от пандемичната криза COVID-19, включващ нова ускорена ваксинационна програма, по-ефективни икономически и социални мерки за защита на населението и бизнеса.

2. Изготвяне и приемане на програма за възстановяване и устойчивост. Смятаме, че досегашните варианти на този план не отговарят на интересите на страната.

3. Да започнат разговори за приемане с консенсус на програмата за ускорено икономическо развитие на страната.

4. Достойно членство в евроатлантическите структури.

"Изборите показаха, че е необходимо ново начало, нов модел на управление, нов модел на отношение, нов подход към решаване на проблемите. Парламентът е длъжен да отговори на това изискване на суверена. В този пъстър парламент, създаващ условия за невъзможност за формиране на управленски партийни коалиции избирателите искат да се изпълни девизът "Съединението прави силата". Единственият модел, по който това може да стане, е като се набележат основните приоритети, пред които е изправена държавата, политическите сили да дискутират и да постигнат единомислие за начина, средствата и сроковете за тяхното решаване. Това не предполага нито дву-, нито три-, нито петчленна коалиция. Това предполага много по-широко съгласие. Много по-пластично управленско решение, което изключва чисто партийни кабинети, оглавявани от партиен лидер или друга изявена партийна фигура", заяви лидерът на ДПС.

Той уточни, че няма да гласуват за партия или коалиция без ясна програма.

Всичко за първото заседание на новия парламент четете ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десислава Атанасова: Ще предложим кабинет, който да заработи на бързи обороти
Десислава Атанасова: Ще предложим кабинет, който да заработи на бързи обороти
Аплодисменти в НС след новината за оставката на Министерския съвет
Аплодисменти в НС след новината за оставката на Министерския съвет