НОВИНИ

Музикални звезди от 90-те години излизат на сцената в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
12:44, 08.08.2020
Чете се за: 00:52 мин.
Още

В Бургас започна най-голямото музикално събитие това лято. "Спайс мюзик фестивал" доведе в морския град едни от най-големите световно известни певци на 90-те.

Пространството около Морската гара в Бургас събра хиляди меломани, които дойдоха да видят и чуят своите идоли от 90-те. На сцената на тазгодишното издание на "Спайс мюзик фестивал" се качват звезди като Лу Бега, Соник, Лас Кетчуп, Мистър Президент, Технотроник, Мад Стънтмънт и много други.

Заради COVID-кризата организацията на фестивала била изключително трудна. Имало е изпълнители, които са отказали участие.

"След сериозни перипетии успяхме да направим така, че всички изпълнители от тазгодишната ни листа да бъдат налични", разказа организаторът Николай Тодоров.

"Това да сме тук в България и в Бургас е дар от Бога, а какво остава да се изправим пред хората и да пеем след месеците на социална изолация", споделят от Лас Кетчуп.

Британската изпълнителка Соник разкри как се грижи всекидневно за гласа си.

"Мед, мед, мед и пак мед. Не става въпрос за гадже, а за мед за ядене и билкови чайове. Това е, което аз правя за гласа си", каза тя.

В Бургас пристигнаха хиляди фенове на музиката на 90-те - и от вътрешността на страната, и от чужбина.

"Дошли сме специално от Париж за фестивала. Очакванията ни абсолютно се покриват, както миналата година, много сме доволни. Голямо удоволствие е за нас", разказа Ивелина Йовчева.

В най-голямото лятно събитие по морето участват и български изпълнители. Първи на сцената се качиха братя Аргирови. Фестивалът продължава до неделя.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Книгата "Моят път от Рейки до Щит" на българския пазар
Книгата "Моят път от Рейки до Щит" на българския пазар
Откриха ловния сезон за пернат дивеч
Откриха ловния сезон за пернат дивеч