НОВИНИ

Поредна акция в парк "Росенец"

bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 08.08.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Поредна акция в парк "Росенец" край имота, свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Този път граждани и екозащитници чистят ивицата от камъни.

Според хората камъните са поставени умишлено, така че да се възпрепятства достъпът до плажа и той на практика да бъде неизползваем. Хората правят няколко грамади от камъните, на върха на които поставят българския трибагреник. Организатори на събитието тук са водачите на протестите в Бургас. Демонстрацията тук е като своеобразен хепънинг с музика. Нещо, което според тях да има на всеки български плаж.

Вчера стана ясно, че от Министерството на туризма са задействали процедура за актуване на ивицата в парк "Росенец" като плаж, тъй като до този момент по кадастър тя се е водила като земеделска земя.

-Настоявате да има спасителен пост. Защо?

"Защото имаше огромен заявен интерес към събитието. И не само към събитието, хората по принцип проявяват интерес и тука имаше едно семейство, те бяха дошли преди нас и въобще не знаеха, че има някакъв фестивал. Нашата цел е точно това. Хората да повярват в своите сили. Няма от какво да ни е страх. Виждаме, че преди 3 месеца тук и дрон не можеше да прехвръкне, преди това батальони пазеха достъпа до плажа, а в момента има свободен достъп", каза протестиращ.

"Подкрепям инициативата на младите бургазлии. Това е една гражданска позиция, която трябва да бъде приветствана", заяви гражданка.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха ловния сезон за пернат дивеч
Откриха ловния сезон за пернат дивеч
Палатков лагер и във Варна, без блокади на улици и кръстовища
Палатков лагер и във Варна, без блокади на улици и кръстовища