НОВИНИ

Пътят до "Росенец" остава общински

bnt avatar logo
от БНТ
08:26, 29.07.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Регионални

Темата "Росенец" предизвика нов протест. Този път пред сградата, където вчера се проведе заседание на общинския съвет в Бургас.

Местният парламент отмени решението си, с което общинският път в парк "Росенец" попада в частни ръце. Става дума за отсечката, която минава през имота, свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Близо два часа продължиха дебатите по докладната, която трябваше да отмени решението на местния парламент от април, с което пътят, който преминава през т. нар. "Летни сараи", попада в ръцете на частна фирма. В крайна сметка общинските съветници решиха пътят да се запази общински.

"Още през април месец бяхме казали на администрацията, че предлагаме този път да си остане общински и да преработят подробния устройствен план на района по начин, по който запазва свободния достъп на гражданите, преминавайки по този път", обясни пред БНТ общинският съветник Канстантин Бачийски.

"Там, където свършва общинският асфалт, почва друг бетониран път, който се намира на държавна собственост и всеки един български гражданин може спокойно да премине и спокойно да стигне до плажа и до морския бряг", допълни той.

Проблемът реално е оградата, която ограничава предвижването. Следващата стъпка е да се премахне тази ограда, каза общинският съветник.

Веселин Пренеров, общински съветник от ГЕРБ заяви, че е лъжа, че общинският път води до брега. Според него с отмяната на решението вчера са пропуснати 1 600 квадрата обществена алея да бъде изградена.

"Властта се печели на избори. Властта не се печели на площада", настоя съветникът.


Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Верижно ПТП след Бургас. Ударили са се автобус и две коли, един е ранен
Верижно ПТП след Бургас. Ударили са се автобус и две коли, един е ранен
Проф. Костадин Ангелов: Трябва да има общ политически консенсус в сектор "Здравеопазване"
Проф. Костадин Ангелов: Трябва да има общ политически консенсус в сектор "Здравеопазване"