НОВИНИ

МВР: "Гранична полиция" прави справка за невръчени глоби, но не задържа документи

bnt avatar logo
от БНТ
14:17, 03.12.2023
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
мвр гранична полиция прави справка невръчени глоби задържа документи
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

След извършени констатации за изключително много невръчени наказателни постановления и електронни фишове за глоби, със заповед на заместник-директора на Главна дирекция "Гранична полиция" са дадени указания да се извършва справка за невръчени електронни фишове на всички влизащи и напускащи страната български граждани. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Целта на мярката е по-голяма събираемост на глобите от извършени нарушения на Закона за движението по пътищата.

Категорично опровергаваме медийни публикации, в които се казва, че личните документи на граждани са били задържани от "Гранична полиция", докато не заплатят глобите си от пътни нарушения, посочват още от МВР.

От ведомството напомнят, че след връчване на електронен фиш или наказателно постановление, глобата може да се заплати в определен срок, без това да се извършва веднага на граничния пункт. Опашки обаче са се образували поради желанието на граждани да заплатят своите глоби веднага.

С цел облекчаване на пътния трафик по граничните контролно-пропускателни пунктове, заповедта за връчване на наказателни постановления и електронни фишове през почивните дни няма да се изпълнява. От 16 октомври функционира системата за електронно връчване на фишове и наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив София измъкна точка от Пирин Благоевград с гол отвъд добавеното време
Локомотив София измъкна точка от Пирин Благоевград с гол отвъд добавеното време
Николай Денков: Очаквам бюджетът да бъде приет навреме и да е балансиран
Николай Денков: Очаквам бюджетът да бъде приет навреме и да е балансиран