НОВИНИ

На мача за Купата на България ЦСКА - Локомотив (Пловдив) до 12 000 зрители

мача купата българия цска локомотив 000 зрители
bnt avatar logo
от БНТ
12:05, 27.06.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Спорт

"Имаме разочарование от поведението на част от феновете. За финала за Купата на България между ЦСКА и Локомотив (Пловдив) ще се допускат до 12 000 зрители, равномерно разпределени във всички сектори, през седалка и през ред. Нека всички фенове бъдат отговорни".

Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев на пресконференция заедно със здравния министър Кирил Ананиев, представители на Българския футболен съюз и представители на Националния оперативен щаб.

Всеки месец до трето число ще се правят PCR тестове на всички участници в шампионата, до приключване на извънредната епидемична ситуация в страната. В периода между двата PCR теста отговорност и гаранция за здравето на футболистите ще носят клубните лекари, те ще гарантират, че участващите в срещата са здрави.

При диагностициране на случай с коронавирус от състезател на даден отбор, същият се отстранява временно от отбора и той се поставя под карантина. За останалите състезатели, треньори и длъжностни лица се провежда PCR тест – при 2 отрицателни теста в рамките на 3 дни всички продължават участието си.

Ако стане масова практика и феновете продължават да се държат като на мача между "Левски" и ЦСКА, ще се затегнат мерките, обяви здравният министър Ананиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекарите от общинската болница във Велинград няма да подадат оставки
Лекарите от общинската болница във Велинград няма да подадат оставки
Премиерът Борисов дари 20 000 лв. на Чекотинския манастир "Св. Архангел Михаил"
Премиерът Борисов дари 20 000 лв. на Чекотинския манастир "Св. Архангел Михаил"