НОВИНИ

На ски във Франция: Какви са ограниченията за COVID-19?

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:00, 23.10.2021
Чете се за: 01:50 мин.
По света
Слушай новината

Франция отвори ски пистите си. Ако планирате почивка там, трябва да знаете, че френските власти поставиха България "под наблюдение". Страната ни продължава да бъде в "зелена зона", но неваксинирани лица и тези, които не разполагат със сертификат за преболедуване от COVID-19, трябва да разполагат с негативен PCR тест или антигенен тест.

Първо спускане за сезона на 3400 метра надморска височина. Не всички върхове са покрити със сняг, но ски пистите в Савоя вече отвориха. Надеждите са, че този сезон ще е по-добър, след като миналата година пистите в тази част на Франция работиха само една седмица. За да се насладят на първия сняг, някои идват отдалеч.

В 8.30 ч. сутринта пред лифта вече има опашка - около сто души искат да са първите качили се. За достъп до пистите не се изисква здравен сертификат, но маските са задължителни в съоръженията до качването на върха.

За да се хапне в заведенията около пистите обаче, трябва да се представи здравен пропуск. След като бъдат проверени, клиентите имат пълна свобода - точно както преди пандемията. Хората се надяват, че скоро нормалният живот ще се върне.

До този ресторант може да се стигне само с лифт и затова миналата година той остава затворен. Тази зима собствениците очакват рекорден сезон - само за уикенд скиорите са били хиляда.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Активно разтоварване на "Вера Су" (ВИДЕО)
Активно разтоварване на "Вера Су" (ВИДЕО)
Казус от Пловдив: Преглеждат жена с COVID симптоми във ваксинационен кабинет
Казус от Пловдив: Преглеждат жена с COVID симптоми във ваксинационен кабинет