НОВИНИ

На "Тракия": 9 верижни катастрофи в рамките на 10 км, пътуващите седяха часове край Пазарджик

bnt avatar logo
от БНТ
17:46, 23.12.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Девет верижни катастрофи в рамките на десет километра от автомагистрала "Тракия". Пътуващите в посока Бургас останаха часове наред в километрични колони край Пазарджик. Пострадали няма, а в един от сблъсъците участваха седем автомобила.

Произшествията се заредиха от ранния до късния следобед на между 95-ия и 105-ия километър на магистралата. Инцидентите затапиха пътя в посока Бургас. А заради верижните сблъсъци задръстванията стигнаха близо 15 километра. Причините - несъобразена скорост, неспазване на дистанция и неправилно изпреварване, обобщават от полицията в Пазарджик.

"Несъобразяване със ситуацията като цяло, включително предвид това, че водачите разсейват вниманието си, като видят пътно-транспортно произшествие, вадят мобилните си телефони, за да снимат и оттам също стават такива инциденти", каза Мирослав Стоянов, говорител на Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Изнервени от чакането, някои шофьори предприеха необмислени маневри и причиниха нови произшествия в рамките на километричното задръстване, видя екипът ни. Много водачи не отчитат, че съобразена скорост често означава движение значително по-бавно от позволеното от закона.

От полицията в Пазарджик работят с тройно повече дежурни в интензивните дни, но припомнят, че безразсъдството на водачите не може да бъде предотвратено, затова препоръчват повече търпение и спазване на правилото "Бързай бавно".

Репортер: Владислав Севов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист надви Монтана 2003 в женското баскетболно първенство
Рилски спортист надви Монтана 2003 в женското баскетболно първенство
Григор Димитров с дебютен успех на двойки по време на Световната тенис лига в Абу Даби
Григор Димитров с дебютен успех на двойки по време на Световната тенис лига в Абу Даби