НОВИНИ

Националите до 20 години сразиха Дания по пътя към Евро 22

Български национален отбор по волейбол за младежи до 20 години
Снимка: БФВ/startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
19:33, 08.04.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор по волейбол на България за мъже под 20 години тръгна мощно към Евро 2022, съобщиха от Българската федерация по волейбол. Нашите момчета, които са домакини на квалификацията, разгромиха Дания с 3:0 (25:21, 25:16, 25:21).

Двубоят бе първи за водения от Мартин Стоев тим в група "F" в зала "Христо Ботев". Селекционерът започна със следния стартов състав: Стоил Палев, Георги Татаров, Ерик Стоев, Владимир Гърков, Лазар Бучков, Борис Начев, либеро- Георги Митов.

Българите стартираха ударно с 6:1. С добра игра в защита и успеваемост в атака те доминираха до средата на гейма, когато водеха с 15:8. Това доведе до известно отпускане и датчаните стопиха пасива си до 1 точка (21:22). Националите ни обаче не допуснаха изненади. След сервис на Стоил Палев последва серия от точки, а България затвори гейма с две поредни блокади.

Началото на втората част бе равностойно. След това националите ни се откъснаха с три точки 11:8. Българите отново набраха инерция и увеличиха преднината на 18:13. До края не гейма тимът ни не изпусна инициативата и спечели с голяма разлика след ас на Стоил Палев за 2:0.

В третата част България отново показа повече възможности на терена и затвори мача в три гейма.

В първата среща от програмата за деня Нидерландия надигра Естония с 3:1 (23:25, 25:17, 25:17, 25:20). Във втория мач от европейската квалификация България среща Естония от 18:00 часа в събота. Нидерландия играе с Дания от 15:30 часа.

14-годишната Василена, която е представителка на ВК Тополово, бе рожденичка в днешния ден. На празника си тя дойде специално в зала „Христо Ботев“ да подкрепя националите. Василена почерпи отбора с торта във формата на волейболна топка, а националите й подариха истинска такава със своите автографи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Честа практика ли е корупцията по пътищата у нас и в Европа?
Честа практика ли е корупцията по пътищата у нас и в Европа?
СЕМ твърди, че е подложен на политически натиск
СЕМ твърди, че е подложен на политически натиск