НОВИНИ

Националите ни в класическата борба постигнаха атрактивни победи на държавния шампионат в Сливен

националите класическата борба постигнаха атрактивни победи държавния шампионат сливен
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:53, 13.01.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Националите в класическия стил постигнаха атрактивни победи на държавния шампионат в Сливен.

Европейският шампион от 2020 г. Едмонд Назарян записа два успеха до момента без да даде точка на съперниците си в категория до 60 кг. Първо се справи с Адриан Романов с 8:0, а след това преодоля и Мирослав Емилов също с 8:0. За място на финалите Назарян ще излезе срещу Мартин Борисов.

До полуфиналните битки стигна световният и европейски вицешампион Кирил Милов (97 кг), който също е с актив от 2 успеха. На старта асът на ЦСКА се наложи над Мирослав Тодоров с 8:0, а след това срази и Борислав Василев с 10:2. Следващият му съперник ще е опитният Ради Недков.

В същата категория до тази фаза на шампионата достигна Симеон Станкович, който се отчете с две категорични победи – 7:0 срещу Николай Велев и 8:0 срещу Радослав Русев. А в следобедния сеанс ще срещне Мартин Иванов.

Айк Мнацаканян (77 кг), трети от световно и европейско първенство, също е с две победи в актива си до момента. В осминафиналите националът се наложи над Николай Гушевилов, а после срази Иво Стоянов, като и в двете срещи постигна успех с по 8:0. На полуфиналите Айк ще спори с Добрин Даркев.

В същата категория полуфиналист е Стоян Кубатов, който записа победа с 8:0 срещу Петър Митов и туш срещу Тодор Мелконян. За място на финалите младият талант ще спори с Иван Предьов.

На полуфиналите е и настоящият носител на златния пояс "Никола Петров" Дейвид Димитров, който на старта в категория до 72 кг се наложи с 9:0 над Виктор Гюров, а след това Георги Аначков се отказа. Следващият му противник ще е Любомир Кирилов.

В тежка категория до 130 кг на полуфиналите е младият ни национал Радослав Георгиев. Още в първата среща представителят на Берое (Стара Загора) тушира Теодор Ганев, а после се преодоля с 8:0 и Асен Табаков.

За призовите места спорят 154 състезатели от 28 клуба. Утре започват жените, а в събота - мъжете в свободния стил.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масов протест на учителите във Франция
Масов протест на учителите във Франция
Леонардо Бонучи е заплашен от наказание заради агресия по време на Суперкупата
Леонардо Бонучи е заплашен от наказание заради агресия по време на Суперкупата