НОВИНИ

Националите по баскетбол 3х3 се подготвят усилено за европейските квалификации

Първият мач на българите е на 15 юни срещу Швейцария

националите баскетбол 3х3 подготвят усилено европейските квалификации
bnt avatar logo
от БНТ
23:57, 13.06.2024
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България по баскетбол 3х3 за мъже стартира подготовка за предстоящите квалификации за европейското първенство. Мачовете ще се проведат на 15 и 16 юни в Братислава, Словакия.

Българите се намират в група А, където ще имат за съперници Швейцария, Украйна и домакините от Словакия. В състава на „лъвовете“ влизат четирима от най-изявените ни играчи - Йордан Минчев, Георги Боянов, Симеон Лепичев и Дамян Минков.

„Много се радвам, че се съгласиха да участват, защото 3х3 е нещо, което ще се опитаме да го направим много популярно в България, влагайки средства и ангажирайки по-известните играчи“, заяви временно изпълняващият длъжността президент и изпълнителен директор на Българската федерация по баскетбол – Филип Виденов пред БНТ.

Тренираме от две седмици и бих казал, че шансовете ни са добри. От гледна точка на индивидуалности са най-добри в България, мисля, че даже и на самата квалификация. Трябва да видим дали сме се стиковали“, допълни треньорът на тима Иван Тилев.

„Според мен ще имаме доста плюсове, ще има и някои минуси. Предимството на останалите отбори е, че са заедно от доста години и играят този тип баскетбол, докато ни не сме. Но пък нашето предимство е, че никой не ни познава, не знае как ще играем и може би това ще ни е от полза, за да направим добро представяне“, завърши Боянов.

Първият мач на българите е срещу Швейцария на 15 юни.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 14.06.2024 г., 06:30 ч.
Спортни новини 14.06.2024 г., 06:30 ч.
Ясни са мандатите в 50-ото Народно събрание
Ясни са мандатите в 50-ото Народно събрание