НОВИНИ

Националите по борба си тръгват с четири квоти от турнира в Будапеща

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:08, 22.03.2021
Чете се за: 00:46 мин.
Други спортове
националите борба тръгват четири квоти турнира будапеща

Родните ни борци завоюваха общо четири квоти за Олимпийските игри в Токио през това лято, като също така си тръгват от унгарската столица с два златни, два сребърни и три бронзови медала.

В последния ден от схватките Кирил Милов трябваше да излезе в борба за златния медал в категория до 97 кг, след като вчера си заслужи квота за Токио. Българинът обаче не излезе на тепиха за схватката си срещу финландеца Арви Саволайнен и остана със сребърното отличие.

За своя двубой не се появи и Айк Мнацаканян, който пък остана 5-ти в категория до 77 кг, подарявайки бронза на сърбина Виктор Немеш.

За наша радост Дейвид Димитров (67 кг) и Даниел Александров (87 кг) записаха победи в последния ден на турнира и си тръгват от Будапеща с бронзови медали.

В последната схватка на турнира Радослав Георгиев (130 кг) загуби от Адам Варга (Унгария) с 1:3 и остана на 5-то място.

Така равносметката за родната борба след Европейската олимпийска квалификация в Будапеща са четири олимпийски квоти. Извоюваха ги: Георги Вангелов (57 кг) в свободния стил, Миглена Селишка (50 кг) и Евелина Николова (57 кг) при дамите и Кирил Милов (97) в класическия стил.

Всички останали наши борци ще имат още един шанс да си заслужат мястото в Токио през това лято по време на последната Олимпийска Квалификация. Турнирът ще се проведе в София в периода 6-9 май, като отново само финалистите в отделните категории печелят квотa за Игрите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първите дипломати на ЕС обсъждат отношенията с Турция и Русия
Първите дипломати на ЕС обсъждат отношенията с Турция и Русия
Борисов след разговор със Заев: Не бива да отлагаме решенията с РС Македония
Борисов след разговор със Заев: Не бива да отлагаме решенията с РС Македония