НОВИНИ

Националка на Черна гора подсили Берое

Гардът е третото ново име в селекцията на старозагорки

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
18:12, 17.09.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Националка на Черна гора подсили Берое
Снимка: FIBA
Слушай новината

Берое Стара Загора засили чуждестранното присъствие в своите редици. Действащите шампионки в женската А група се похвалиха със своята втора чужденка и общо трето ново попълнение в рамките на летните месеци. За организирането на играта на старозагорки ще се грижи Божица Муйович, обявиха тази вечер официално от клуба. Черногорката и ръководството на Берое за следващия сезон вече е факт, като нейното пристигане в България се очаква до дни.

В средата на юли тя подсилва арменския Ереван, но впоследствие пътищата на двете страни се разделят. През миналия сезон националката на Черна гора показва на какво е способна в Банска Бистрица. С екипа на словашкия тим записва печели среброто в елита, като за 24 мача има средни показатели от 9.5 точки, 2.5 борби и 4.5 асистенции. Муйович регистрира средно по 13.3 точки, 2.7 овладени под двата ринга топки и 6.0 завършващи подавания за 6 срещи Еврокъп, а в Адриа Къп приключва с по 11.0 точки, 1.8 овладени под двата коша топки и 4.5 завършващи паса също за 6 двубоя.

Преди това 28-годишната баскетболистка трупа опит в местните Биело Поле и Будучност, полския Висла Краков, испанския Ал-Касерес, израелския Елицур Рамла, унгарския Печ и словашкия Пещани. С тима от Подгорица 178-сантиметровият плеймейкър може да се похвали с осем титли и осем купи на Черна гора, както и с два трофея в Адриатическата лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Португалия и Испания са обхванати от пожари
Португалия и Испания са обхванати от пожари