НОВИНИ

Националният вратар на Грузия е първото ново попълнение на Ливърпул при Арне Слот

Гиорги Мамардашвили блесна с изявите си на Евро 2024.

Гиорги Мамардашвили
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:43, 28.08.2024
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Гиорги Мамардашвили се превърна в първото ново попълнение на Ливърпул под ръководството на новия мениджър Арне Слот. 23-годишният вратар, който блесна с изявите си на Евро 2024, ще остане обаче под наем във Валенсия до края на сезона.

Ливърпул договори националния страж на Валенсия за сумата от 25 млн. паунда плюс 4 млн. паунда под формата на бонуси. След края на наема си при „прилепите“, Мамардашвили ще заиграе на „Анфийлд“ от 2025 година, където ще бъде конкуренция на титулярния вратар Алисон Бекер и №2 под рамката Куимин Келъхър.

Освен Алисон и Келъхър, мърсисайдци разполагат с още един вратар в първия отбор – Марсело Питалуга. И тримата имат по две оставащи години до края на договорите си с клуба. Алисон има опция за допълнителен сезон.

Мамардашвили излезе от школата на Динамо Тбилиси, но така и не изигра мач за първия тим. След престои под наем в Рустави и Локомотив Тбилиси, той бе привлечен от Валенсия през 2021 г. Последният му двубой за изминалия сезон беше и под №100 за него с екипа на испанците, като той запази титулярното си място в началото на настоящата кампания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ямбол с първо ново попълнение
Ямбол с първо ново попълнение