НОВИНИ

Над 10 000 ваксини срещу COVID-19 са поставени в мобилните имунизационни пунктове в София

000 ваксини covid поставени мобилните имунизационни пунктове софия
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:41, 26.07.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Общо 10843 ваксини срещу COVID-19 са поставени в мобилните имунизационни пунктове в София през изминалите 9 уикенда, съобщиха от Столичната община.

През изминалата събота и неделя общо 1290 души се се имунизирали в мобилните пунктове в търговските центрове - The Mall, "България мол", "Парадайс център", "Сердика център" и "Ринг мол", както и в Културния дом в кв. "Дружба" и в Народно читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев".

През работните дни на седмицата ваксинации се извършват в общинските ДКЦ-та. От 17 май т.г. до момента там са поставени над 11302 ваксини срещу COVID-19 от всички разрешени от ЕС видове препарати.

С логистичната помощ на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и дирекция "Здравеопазване", медицински екипи от общинските многопрофилни болници и ДКЦ-та ваксинират желаещите граждани с предпочитаната от тях ваксина.

Близо 100 души от две фирми се възползваха от инициативата на Столична община за поставяне на ваксини на място на желаещите служители от фирми и предприятия. Екипи от общинските ДКЦ-та посещават на място фирмите и ваксинират хората срещу COVID-19.

Кампанията за увеличаване на броя ваксинирани бе организирана по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната регионална здравна инспекция. Кампанията бе открита на 29 май т.г. с изнесени мобилни кабинети, където хората могат в удобно време да поставят своята ваксина.

На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирми могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Михайлов отново е вратар на Левски (ВИДЕО)
Николай Михайлов отново е вратар на Левски (ВИДЕО)
Антъни Иванов отпадна в сериите на 200 метра бътерфлай
Антъни Иванов отпадна в сериите на 200 метра бътерфлай