НОВИНИ

Над 120 снегорина чистят в София, 93 души са настанени в кризисен център

100 снегорина чистят софия души настанени кризисен център
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
18:08, 13.02.2021 (обновена)
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

В София във връзка с валежите от сняг се извършват обработки със смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. Над 120 снегопочистващи машини работят на терен и извършват обработки на улици и булеварди, по които се движи общественият транспорт на града, както и общинските пътища и Южната дъга на Околовръстен път.

Обработват се и основни улици в районите, стръмни участъци, мостове. Започна работа и във вътрешноквартални улици в "Оборище", "Лозенец", "Витоша", "Връбница" и др.

Най-обилни са валежите от сняг в планинските части на града. В природен парк Витоша обработките се изпълняват с опесъчаване на пътищата "Драгалевци – Алеко" и "Бояна – Златните мостове". Дейностите се контролират от екипите на Столичен инспекторат.

Шест екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" са също на терен и извършват обходи, а през деня съдействаха за организацията в придвижването на автобусите на ски училищата.

В момента градският транспорт се движи при зимни условия, изпълнявайки обичайните си маршрути.

В Кризисния център на общината са настанени 93 души, които са останали без дом. В него те получават храна и подслон. Гражданите могат да подават сигнали на тел.112, както и на контактния център на общината на 0700 17 310.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на София издаде заповед за прекратяването на Луковмарш
Кметът на София издаде заповед за прекратяването на Луковмарш
ВАП сезира МВР и Столична община заради Луковмарш
ВАП сезира МВР и Столична община заради Луковмарш