НОВИНИ

Над 200 военнослужещи с тежка техника и 2 хеликоптера се борят с пожарите от петък насам

200 военнослужещи тежка техника хеликоптера борят пожарите петък насам
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:03, 15.07.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Над 200 военнослужещи с тежка техника и два хеликоптера участваха в борбите с големите пожари в страната през изминалите три дни. Работата им продължава и днес, съобщават от Министерство на отбраната.

От 7.20 ч. тази сутрин 51 военнослужещи с 11 единици техника от състава на Сухопътните войски са на терен и помагат в борбата с пожара в района на село Иван Вазаво, област Пловдив.

Военнослужещи с тежка инженерна техника от Сухопътните войски участват и в борбата с огъня в района на село Студена, община Свиленград, област Хасково.

Вчера за трети ден екипажите от 24-та авиобаза – Крумово от Военновъздушните сили продължиха да помагат при гасенето на пожарите, които бушуват в страната. Те действаха в района на село Левка, община Свиленград, област Хасково. Водоснабдяването се извършваше от микроязовирчета в района.

Вертолет AS 532 AL Cougar излетя в 8.27 ч. и изпълни задача с продължителност 9.10 ч., като направи 63 захода и хвърли 100 тона вода. Вертолет Ми-17 излетя в 9.05 ч., участва в гасенето на пожара в продължение на 9 часа и 5 минути, като бяха направени 63 пуска на 126 тона вода. В 20.00 часа двата вертолета се прибраха в района на авиобазата.

Снощи поради усложнената пожароопасна обстановка се извърши предислоциране на тежка военна техника и личен състав от Сухопътните войски и Военновъздушните сили към районите на УП "Корен" и 42-ри механизиран батальон.

Военнослужещите от Военноморска база – Варна от състава на Военноморските сили – 18 военнослужещи и 3 единици техника, които вчера бяха насочени за действие при гасенето на пожар в гора над квартал "Владислав Варненчик", след това бяха пренасочени към по-опасен към този момент пожар – край село Слънчево, община Аксаково, област Варна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров остава в Топ 10, а Томова – в Топ 50 на ранглистита
Григор Димитров остава в Топ 10, а Томова – в Топ 50 на ранглистита
Скалони: Меси искаше да играе и с подут глезен
Скалони: Меси искаше да играе и с подут глезен