НОВИНИ

Над 3700 литра гориво задържаха служители на Митница София при два случая

Над 3700 литра гориво задържаха служители на Митница София при два случая
Снимка: Снимката е илюстративна
bnt avatar logo
от БНТ
11:37, 10.02.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Общо 3730 литра гориво без документи за платен, начислен или обезпечен акциз, задържаха митнически служители на отдел "Митническо разузнаване и разследване" в ТД Митница София при две проверки в София.

В първия случай на 01.02.2023 г. при проверка на дворно място в краен столичен квартал, обособено като паркинг, в метална клетка тип "гараж" митническите инспектори установяват наличието на три PVC резервоара тип "куб", всеки от които с вместимост 1000 л. Два от тях са изцяло пълни, а третият наполовина, с течност с мирис на петролен продукт.

В близост до PVC резервоарите митническите служители откриват и 19 броя пластмасови туби с различна вместимост, също съдържащи течност с мирис на петролен продукт. В хода на проверката лицето, стопанисващо обекта, заявява пред митническите власти, че съдържанието на резервоарите и тубите е дизелово гориво за лично ползване, за което не разполага с документи. Общото измерено и задържано количество е 2730 л.

При друг случай на 27.01.2023 г., при проверка на паркинг в София, митническите служители установяват в товарния отсек на лекотоварен автомобил "Фолксваген" наличието на PVC резервоар тип "куб", с вместимост 1000 л, съдържащ течност с мирис на петролен продукт. Съдът е свързан с маркуч, помпа и пистолет за зареждане. В хода на проверката не са предоставени документи, удостоверяващи плащане, начисляване или обезпечаване на дължимия акциз.

Работата по двата случая продължава.

През изминалата 2022 г. служителите на отдел "Митническо разузнаване и разследване" в ТД Митница София са установили общо 15 случая на държане на общо 12 229 л енергийни продукти без документ за платен, начислен или обезпечен акциз.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръст на износа към ЕС и трети държави отчита НСИ
Ръст на износа към ЕС и трети държави отчита НСИ
Започва проверка в Пето районно управление след убийството на Иван Владимиров - Нав
Започва проверка в Пето районно управление след убийството на Иван Владимиров - Нав