НОВИНИ

Над 5 милиона заразени с COVID-19 в Индия

милиона заразени covid индия
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:12, 16.09.2020
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Случаите на коронавирус в Индия са преминали пет милиона през последното денонощие, показват данните на министерството на здравеопазването, цитирано от АФП.

С последните си един милион случая, регистрирани само за 11 дни, което е световен антирекорд, Индия сега има 5 020 000 заразени с коронавируса. Само в САЩ те са повече – 6 590 000 души.

От известно време Индия отчита най-големите ежедневни скокове в броя на заразените, а през последното денонощие новите случаи са малко над 90 000 с рекордните 1290 смъртни случая.

Тъй като Индия сега тества около милион души всеки ден, много експерти казват, че това не е достатъчно и истинският брой на заразените може да е далеч по-голям. Това беше потвърдено в няколко проучвания през последните седмици за тестване за антитела срещу вируса сред части от жителите на мегаполисите Ню Делхи и Бомбай.

Индийският съвет за медицински изследвания, отговорната за справянето с пандемията агенция в страната, заяви миналата седмица, че проучването е показало, че още през месец май на 6 000 000 души са били заразени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Везенков отбеляза 6 точки при загуба на Олимпиакос
Везенков отбеляза 6 точки при загуба на Олимпиакос
Григор Димитров излиза днес срещу японец в Рим
Григор Димитров излиза днес срещу японец в Рим