НОВИНИ

Над 5 млн. лв. за водоснабдителната и канализационната мрежа на област Русе

млн лева водоснабдителната канализационната мрежа област русе
bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 20.04.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

5 396 898 лева ще инвестира ВиК-Русе тази година за обновяване на водоснабдителната и канализационната мрежа. Малко над 75% от средствата или 4 071 098 ще бъдат използвани за реконструкция и подмяна на близо 23 км водопроводи, осигуряващи питейна вода в населените места от региона, както и за подмяна на помпи и други ВиК съоръжения.

Предвидени са средства за обслужване и доставка на нова техника в двете помпени станции в Русе и Бяла. В Русе се предвижда доставяне на сървъри, инсталиране на съвременна информационна система, реконструкция на кранови пътища и доставка на когенератор. В станцията в Бяла ще се извърши реконструкция на площадков водопровод.

Тези средства са извън започналия вече проект за изграждане на канализационна мрежа в кварталите „Средна кула“ и „Долапите“, както и на няколко колектора в т.нар. "Нова махала“ на Русе, който е на стойност 131 783 167 лева.

С реализирането му ще се постигне пълно покритие на града с канализационна мрежа, отвеждаща към пречиствателната станция, и 100-процентово пречистване на всички отпадни води.

Текст: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха мъртва жена, 3-годишното ѝ дете е в критично състояние
Откриха мъртва жена, 3-годишното ѝ дете е в критично състояние
Арда надигра Етър и излезе на третото място
Арда надигра Етър и излезе на третото място