НОВИНИ

Над 50 населени места в област Добрич са без ток второ денонощие

тежка обстановката област добрич затвориха пътищата камиони тона
bnt avatar logo
от БНТ
18:49, 27.11.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Над 50 населени места в област Добрич остават без ток второ денонощие.

Пътят Добрич – Варна е отворен за МПС до 3.5 тона, информира дежурният в Областното пътно управление. Без ограничение е движението по пътищата Добрич – Балчик и Добрич – Албена, които се ползват като обходни маршрути за морската столица.

Напълно затворен е обаче пътят Балчик – Оброчище. Почистени са главните пътища до границите с областите Силистра и Шумен, но по тези направления, както и до границата при Дуранкулак, има ограничение за тежки камиони до 12 тона. От Добрич до другия граничен пункт – Кардам, могат да се движат само леки коли.

Към момента 18 машини са на терен и във всички общини продължава снегопочистването на проблемните участъци по третокласната пътна мрежа.

От сутринта досега от пожарната са откликнали на шест сигнала за отстраняване на паднали дървета в град Добрич.

От "Енерго Про" информираха, че на територията на община Тервел са възстановени всички аварии по мрежата средно напрежение и екипи работят по мрежата с ниско напрежение.

Без ток обаче са все още 51 села в 4 общини, като в община Добричка, където от вчера е обявено бедствено положение, електрозахранване няма в 39 населени места.

По данни от дежурен диспечер на ВиК Добрич, поради липса на ток не работят помпените станции в селата Методиево и Крушари. Без вода са около 30 населени места.

Областният съвет за защита на населението при бедствия взе решение и в утрешния ден да има онлайн обучение в общините Тервел, Крушари и Балчик.

В останалите 5 общини на територията на област Добрич учебните занятия за децата от първи до дванадесети клас се възстановяват.

Днес кметът на община Крушари отмени бедственото положение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Иванов започна с убедителна победа на тенис турнира "Еди Хер" в САЩ
Иван Иванов започна с убедителна победа на тенис турнира "Еди Хер" в САЩ
Енергийният министър: В около 590 населени места все още има проблеми с тока
Енергийният министър: В около 590 населени места все още има проблеми с тока