НОВИНИ

Над 80 получени сигнала за паднали дървета и клони в Пловдив

получени сигнала паднали дървета клони пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
21:04, 28.03.2023
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Изключително динамичен и натоварен ден за пловдивските огнеборци и спасители. През изминалите 10 часа служителите на Регионалната дирекция на пожарната в Пловдив са обработили десетки сигнали за произшествия, причинени от силните пориви на вятъра.

60 са получените и посетени сигнали за паднали дървета. В голяма част от случаите, за да бъдат отстранени опасно надвисналите дървета, се е наложило съдействие и от екипи на електроразпределителното дружество EVN.

Огнеборци и спасители от Сектор СОД са реагирали на около 20 сигнала за висящи ламарини, 10 за опасно надвиснали билбордове и информационни табели. Всичко това на фона на 9 пожара, възникнали на територията на областта.

В утрешния ден между 10.00 и 14.00 ч. отново се очаква лошо време с опасни пориви на вятъра 60 - 70 км/ч. От пожарната съветват домоуправителите да подходят с отговорност и с повишено внимание към поддържането и укрепването на покривните обшивки.

По последни данни на общинското предприятие "Градини и паркове" над 80 са получените само днес сигнали за паднали дървета и клони от силния вятър в Пловдив. Директорът Веселин Козарев заяви, че екипите работят без спиране. За да се навакса със събирането на всичката паднала растителност, с удължено време ще се работи и в следващите дни.

Автор: Николай Райшинов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Букайо Сака е много близо до подписването на нов договор с Арсенал
Букайо Сака е много близо до подписването на нов договор с Арсенал
Айфеловата кула затвори заради масовите протести във Франция
Айфеловата кула затвори заради масовите протести във Франция