НОВИНИ

Десетки сигнали заради силния вятър в Пловдив, дърво падна и затисна мъж

bnt avatar logo
от БНТ
16:55, 28.03.2023
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Десетки сигнали на спешните телефони в Пловдив заради силния вятър. Изкоренени дървета, премазани автомобили и паднали покриви са част от щетите в областта. На терен са всички аварийни екипи.

Дърво падна върху 64-годишен мъж на ул. "Петър Шилев" в район "Северен" в Пловдив, съобщиха от МВР. Той се е движел по тротоара, когато върху него вследствие на силния вятър се е стоварило голямо дърво и го затиснало.

Екип на "Спешна помощ" е извадил човека, който е бил с открита фрактура на единия крак и наранявания по главата и кръста. Пострадалият ще бъде опериран в Клиниката по ортопедия и травматология към УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, съобщиха от болницата. Общото му състояние е добро, направени са редица изследвания.

Стихията в пловдивско отнесе покрива на фуражния завод в Белозем. В него работят над 20 служители, до пострадали не се е стигнало само, защото инцидентът става в извън работно време.

Падналият покрив е смазал склада за суровини. Цехът е застрахован. Кадри в социалните мрежи показват силата на ураганния вятър - над 100 км/ч. Летящ покрив едва не предизвика сериозни инциденти в час пик на Околовръстния път на Пловдив.

Вятърът събори изолацията от саниран преди три месеца жилищен блок. Тежката мазилка падна върху детска площадка.

"В тази част излизат около 15 деца, където е паднала изолацията. Слава богу, че задуха вятър и всички се прибраха", каза директорът Борислава Вичева.

За изолацията хората от блок 11 са дали по 2800 лв. на апартамент. С човека, извършил санирането, ги свързал съсед. Нямат подписан договор, съответно и никакви гаранции.

Мъжът поставил изолацията е Петър Дичев от Пловдив. Свързахме се с него по телефона.

Десетки са пострадалите от падналите дървета и клони автомобили. Силният вятър спря за няколко часа движението на влакове между Централната гара и гара Филипово.

По темата работят: Николай Райшинов, Таня Матева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борусия Дортмунд вдига сериозно заплатата на Белингам, за да го задържи
Борусия Дортмунд вдига сериозно заплатата на Белингам, за да го задържи
Министър Лечева и Бербатов се срещнаха, за да обсъдят българския футбол
Министър Лечева и Бербатов се срещнаха, за да обсъдят българския футбол