НОВИНИ

Опасно ветровито време днес и утре

bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 28.03.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Много ветровито е в цялата страна, след връх Ботев, най-силни са поривите на северозападният вятър за пореден ден в Пазарджик, със скорост 100 км/ч, както и в Сливен и Хасково - около 90 км/ч. Предупрежденията за много силен вятър остава в сила в цялата страна. В областите с код оранжево се очакват и пориви над 100 км/ч.

По-значителна ще се задържи облачността в следобедните часове над източната половина от страната и там ще има превалявания от дъжд, на отделни места в Североизточна България - от дъжд и сняг. Максималните температури ще се понижат чувствително и ще са между 5° и 10°.

И през нощта повече облаци ще има над Източна България, където на отделни места ще превалява дъжд и сняг. Вятърът ще остане от северозапад, но е бъде умерен. Минималните температури утре ще бъдат между минус 3° и 2°, максималните - между 6° и 11°. Облачността ще е променлива и на отделни места, главно в Източна България, ще превалява слабо - дъжд и сняг. Вятърът отново ще се усили и в областите с код жълто се очакват пориви до около 80 - 90 км/ч.

Много ветровито ще се задържи и в планините. Ще духа силен, временно бурен северозападен вятър. Облачността ще е променлива и на отделни места слабо ще превали сняг. Температурите в курортите ще останат под нулата.

В четвъртък вятърът ще отслабне, облачността ще намалее и минималните температури още ще се понижат, но максималните ще тръгнат нагоре. През следващите дни затоплянето ще продължи, но отново ще има валежи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата образува досъдебно производство за тероризъм заради бомбените заплахи
Прокуратурата образува досъдебно производство за тероризъм заради бомбените заплахи
Тази вечер в „Референдум“: Последният дебат преди изборите
Тази вечер в „Референдум“: Последният дебат преди изборите