Надигане на релсовия път е причина за спирането на метрото между "Театрална" и "Хаджи Димитър"

от БНТ
12:13, 20.01.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Регионални
Слушай новината

Надигане на релсовия път е причина за спирането на метрото по третата линия между станциите "Театрална" и "Хаджи Димитър". Това обясниха от столичния "Метрополитен".

В участъка влаковете не се движат от вчера следобед. Все още не е ясно колко е сериозен проблемът, нито колко време ще отнеме отстраняването му. Метростанцията беше официално открита преди около 5 месеца.

Тази сутрин част от софиянци, които ползват столичното метро, се чудеха дали ще им се наложи да променят обичайните си маршрути. Причината - от вчера следобед по третата линия на метрото не се движат влакове в участъка от станция "Театрална" до станция "Хаджи Димитър".

Този път причината за затваряне на станция "Хаджи Димитър", която беше открита преди 5 месеца, е надигане на релсовия път с повече от 5 милиметра. Все още се изясняват причините за това

"В близост се намира Перловската река, още по време на строителството тя провокира веднъж там строителството, но не можем да кажем, най-вероятно от обилната вода при големите валежи в реката, може да има допълнително напояване на почвата", заяви в "Денят започва" инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на "Метрополитен София".

Кога ще бъде отстранен проблемът и каква точно е причината за него ще стане ясно, след като релсите в надигналия се участък бъдат демонтирани. Дотогава връзката между двете станции се извършва с автобуси, които тръгват от спирка "Театър София".

Метрото между станциите "Театрална" и "Хаджи Димитър" остава затворено

Автор: Гергана Гайдарова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Урсула фон дер Лайен: След 4 дълги години Европа има приятел в Белия дом
Урсула фон дер Лайен: След 4 дълги години Европа има приятел в Белия дом
Туризмът е един от най-перспективните сектори между Сърбия и България
Туризмът е един от най-перспективните сектори между Сърбия и България