НОВИНИ

Нант и Ница завършиха 2:2 в мач от френската Лига 1

нант ница завършиха мач френската лига
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:47, 12.03.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Носителят на Купата на Франция Нант завърши 2:2 с Ница в 27-ия кръг на Лига 1. Тереман Мофи изведе отбора от Лазурния бряг напред в резултата още в петата минута. Муса Сисоко обаче изравни за "канарчетата" след половин час игра, а малко след това Людовик Блас пропусна дузпа за домакините. Ница отново дръпна с попадение на Юсуф Ндаишимийе, но Нант не се предаде и Мостафа Мохамед направи 2:2 две минути преди края на редовното време. Ница е на седмо място и продължава да се бори за квота в Европа. Нант е на 14-о място.

Тимът на Монпелие доказа добрата си форма, като се наложи при гостуването си на Аячо с 1:0. Победното попадение вкара Ели Ваи след час игра след асистенция на Тежи Савание. Монпелие е 13-и в подреждането, но много далеч от опасната зона.

Отборът на Тулуза се наложи над последния Анже с 2:0 като гост. Микел Деслер откри за гостите с 37-ата минута, а Тайс Далинга вкара за 2:0 в първата минута на втората част. Цял мач за Тулуза игра бившият футболист на Левски Стайн Спиерингс. Тулуза е на 11-а позиция в класирането.

Лориен надигра Троа с 2:0 като домакин. Шейк Диенг откри за домакините още в осмата минута, а в добавеното време на мача Стефан Диера оформи крайното 2:0. Лориен е осми в класирането и има шансове да се пребори за място в евротурнирите. Троа е на предпоследното 19-о място.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА надви ЦСКА 1948 и запази аванса си от четири точки на върха
ЦСКА надви ЦСКА 1948 и запази аванса си от четири точки на върха
Над 200 млн. лв. за индустриални паркове ще могат да усвоят инвеститори у нас от април
Над 200 млн. лв. за индустриални паркове ще могат да усвоят инвеститори у нас от април