НОВИНИ

НАП и ДАНС започват проверка на буферните паркинги по границите

Това разпореди служебният премиер Димитър Главчев след спешна среща в Министерския съвет

НАП и ДАНС започват проверка на буферните паркинги по границите
Снимка: Министерски съвет
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 05.09.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Още днес започва проверка на НАП и ДАНС във връзка с проблема с буферните паркинги за тежкотоварни автомобили. Заради напрежението по границите премиерът Димитър Главчев свика спешна среща в Министерския съвет и разпореди проверките, за да бъде изяснена ситуацията в кратки срокове и да бъдат предприети мерки, така че преминаването на границата да се нормализира, съобщиха от правителствената пресслужба.

В хода на обсъждането беше изтъкнато значението на буферните паркинги за облекчаването на трафика около гранично-пропускателните пунктове. Същевременно обаче на места са необходими допълнителни стъпки, така че да се намали времето за изчакване на тежкотоварните автомобили и да се предотвратят опити за нарушаване на реда за преминаване.

Заместник-министърът на транспорта Димитър Недялков отбеляза, че подобни проблеми като настоящите край Видин, е имало и край Русе. В Русе обаче е намерено решение и в кратки срокове ще се търси начин този модел да бъде приложен и при "Дунав мост 2". За целта от министерството, със съдействието на областния управител на Видин ще се осъществи спешен разговор с местната власт и с фирмата, която стопанисва паркинга край Видин.

В срещата в Министерския съвет участваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, министърът на земеделието и храните Георги Тахов, изпълнителният директор на НАП Румен Спецов, директорът на ГД "Гранична полиция" Антон Златанов, директорът на Агенция "Митници" Георги Димов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево, с превалявания в празничния 6 септември
Слънчево, с превалявания в празничния 6 септември
Изборът на главен прокурор започва на 9 септември и приключва на 16 януари 2025 г.?
Изборът на главен прокурор започва на 9 септември и приключва на 16 януари 2025 г.?