НОВИНИ

НАП наблюдава износа на зърно

За по-малко от седмица са проверени над 520 камиона, превозващи 14 000 тона зърнени култури

нап наблюдава износа зърно
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:24, 12.03.2022
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Денонощни проверки върху износа на зърнени и житни култури осъществяват служители от „Фискален контрол“ на НАП, съвместно с Агенция „Митници“ и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

Обект на инспекцията от страна на приходната агенция са всички транспортни средства, които напускат страната и превозват пшеница, царевица, ечемик, ориз, овес и ръж, предназначени за страни от Европейския съюз.

За по-малко от седмица фискалните контрольори са проверили над 520 камиона с товар почти 14 000 тона зърнени култури, както и документите, придружаващи стоката - товарителници, фактури, платежни и др. Целта на проверките е да се установи спазват ли се всички изисквания при вътреобщностните доставки, както и да се проследи надвишава ли се допустимата тежест на товарите.

В България има зърно за 2 години, заявиха производителите

„Служителите от звеното за фискален контрол осъществяват непрекъснато наблюдение и анализ на осъществените вътреобщностни доставки на зърно. Трябва да сме сигурни, че се спазват всички изисквания за тези доставки, преди стоката да напусне страната ни. Благодаря за усилията и денонощния труд, който полагат колегите в нелеки условия близо до граничните пунктове“, каза заместник-изпълнителният директор на НАП Милена Кръстанова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евродепутатът Иво Христов: Трябва да избегнем въвличането на България в тази война
Евродепутатът Иво Христов: Трябва да избегнем въвличането на България в тази война
Австралиец е първият съперник на Григор Димитров на Индиън Уелс
Австралиец е първият съперник на Григор Димитров на Индиън Уелс