НОВИНИ

НАП публикува списък с фирми, свързани със санкционираните по закона "Магнитски"

нап публикува списък компании свързани санкционираните закона магнитски
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:15, 04.06.2021
14393
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

НАП пусна списък с компании, свързани със санкционираните по закона "Магнитски". Списъкът съдържа 64 фирми, свързани с Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков.

Финансовият министър Асен Василев заяви тази вечер в "Панорама", че всичко ще бъде публично и списъци със свързаните лица ще бъдат публикувани на сайта на НАП и на сайта на Министерството на финансите. Той увери, че ако при проверката в правителството се появят хора, свързани с Божков и Пеевски, те ще бъдат поставени в тези списъци на свързани лица и съответно трябва да бъдат отстранени от позициите си в Министерския съвет.

Кабинетът създава работна група в отговор на наложените санкции от САЩ

По-рано днес стана ясно, че Министерският съвет създава работна група, в отговор на наложените санкции от САЩ. А в списъка на асоциираните лица ще се включват:

а) всички физически лица и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC);

б) всички съдружници, акционери, управители и членове на органи на управление и контрол на юридическите лица от буква "а", включени към момента и за последните 5 години.

в) всички физически лица и юридически лица, които бъдат установени от ДАНС и НАП, в хода на прилаганите постоянни мерки за идентифицирането на степента на свързаност на лица с лицата от списъка.

Вижте списъка със свързаните фирми ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кипър отвори вътрешните си гранични пунктове
Кипър отвори вътрешните си гранични пунктове
Известни личности подкрепиха апел за опазването на Венеция
Известни личности подкрепиха апел за опазването на Венеция