НОВИНИ

Нападател на Левски ще е готов за старта на зимната подготовка

Възстановяването на Билал Бари върви във възходяща степен

Билал Бари Левски
Снимка: ПФК Левски
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:22, 16.10.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Левски Билал Бари напредва с възстановяването си и скоро се очаква да започне пълноценни бегови упражнения. Той тренира на "Герена" вчера, редом до съотборниците си, които не са ангажирани с националните отбори и сред които бяха Жереми Петрис, резервният капитан Вандерсон Цунами и останалите бразилци.

Французинът от марокански произход получи тежка контузия в края на миналото лято и оттогава претърпя две сложни операции, които го извадиха вече близо 14 месеца от игра.

Бари, който стана един от любимците на "синята" публика със сърцата си игра, наскоро е захвърлил патериците, с които се придвижваше, и работи по специална програма. От следващата седмица нападателят започва бегови упражнения, като постепенно започва и работа с топка и ще се включи към тренировките наравно със съотборниците си.

Плановете на клуба са той да бъде напълно готов за старта на зимната подготовка веднага след Нова година, да влезе бързо в кондиция и да играе в контролните срещи, което ще му позволи да бъде на разположение на треньора Николай Костов за втория дял от сезона.

Костов лично съобщи за новата операция на Билал Бари при представянето си през лятото, като тогава още не беше наясно дали клубът трябва да търси нов нападател на неговото място. В момента "сините" разполагат единствено с Рикардиньо в центъра на нападението, като в малкото случаи, в които бразилецът не е на терена, на неговата позиция биват преквалифицирани Роналдо или Илиян Стефанов.

Възстановяването на Билал Бари на практика ще осигури ново попълнение на "сините" през зимната пауза и ще даде конкуренцията в атака, която толкова липсва на треньора Николай Костов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават дипломатическите усилия за прекратяване на конфликта в Близкия изток
Продължават дипломатическите усилия за прекратяване на конфликта в Близкия изток
Бивш шотландски национал: Илия Груев трябва да говори с мениджъра на Лийдс
Бивш шотландски национал: Илия Груев трябва да говори с мениджъра на Лийдс