НОВИНИ

Наполи надигра Болоня, Антов остана резерва

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:38, 08.03.2021
Чете се за: 00:41 мин.
Футбол
наполи надигра болоня антов остана резерва

Неаполитанците се доближиха до топ 4 в Серия А, побеждавайки с 3:1 Болоня в среща от 26-ия кръг на италианското Калчо.

Българският национал Валентин Антов, който играе за "червено-сините" остана неизползвана резерва на стадион "Диего Армандо Марадона" в южна Италия.

Лоренцо Инсиние откри резултата още в 8-та минута, когато прати топката в десния ъгъл на вратата за 1:0 след прекрасна асистенция на Пьотр Зелински.

В 20-ата минута датският халф на болонци Андреас Сков Олсен пробва да изненада Оспина, но опитът му от дистанция срещна страничната греда.

В 66-ата минута, най-скъпото попълнение в състава на домакините, Виктор Осимен вкара за 2:0 с третото си попадение през сезона и втори срещу Болоня. Голът дойде след контраатака, като отново ключовият пас бе дело на Зелински.

Болоня се опита всячески да се върне в мача и 73-та минута намали резултата чрез Родриго Паласио, който с мощен удар се разписа за 2:1.

Радостта на "Червено-сините" обаче трая само 90 секунди, тъй като Инсиние се възползва от грешка в отбраната на гостите и вкара втория си гол за крайното 3:1.

Докрая и двата тима опитаха да отбележат, но резултатът остана непроменен. Тази победа приближи Наполи до зона Шампионска Лига, докато Болоня запазва 12-то място

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Петров: Няма как да побългарим ВАР, ще бъдем под непрекъснат мониторинг от ФИФА
Петър Петров: Няма как да побългарим ВАР, ще бъдем под непрекъснат мониторинг от ФИФА
В небето над София полетяха 100 черни балона, вместо цветя (СНИМКИ)
В небето над София полетяха 100 черни балона, вместо цветя (СНИМКИ)