НОВИНИ

Наполи оглави Серия "А" след обрат срещу Лацио

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:58, 04.09.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Снимка: Туитър
Слушай новината

Отборът на Наполи излезе начело в подреждането на италианската Серия "А", след като спечели с 2:1 при визитата си на Лацио в Рим.

Срещата на "Стадио Олимпико" в италианската столица започна по мечтан начин за домакините, които поведоха още в 4-та минута чрез Матия Дзакани, който се разписа с премерен изстрел по земя от дъгата на наказателното поле.

Гостите от Неапол опитаха да реагират чрез Хвича Кварацхелия, който на два пъти бе много близо до това да изравни, но в единия случай изстрелът му бе уловен от Иван Проведел, а във втория ударът му се отби в страничния стълб на вратата.

Все пак логичното се случи и в 38-та минута Мин-Джей Ким изравни с глава след подаване от ъглов удар на Пьотр Желински. При удара на корееца Проведел успя да реагира и изби топката, но в крайна сметка не и преди тя да премине с пълния си обем голлинията на вратата.

След почивката Наполи продължи да бъде по-опасния тим, като футболистите на Лучано Спалети удариха и още една греда чрез Виктори Осимен.

Така се стигна до 61-та минута, когато Андре Замбо Ангиса проби отдясно и подаде към непокрития Кварацхелия, който с мощен удар от средна дистанция не остави шансове на Проведел, носейки трите точки на своя тим.

В подреждането Наполи е лидер след първите пет кръга с актив от 11 точки, колкото има и действащият шампион Милан, докато Лацио е на 7-то място с 8 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два гола на Мбапе помогнаха на ПСЖ за успех над Нант
Два гола на Мбапе помогнаха на ПСЖ за успех над Нант
Барселона с класика срещу Севиля като гост
Барселона с класика срещу Севиля като гост