НОВИНИ

Наполи повеждаше на два пъти, но все пак взе само точка на свой терен срещу Фрозиноне

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:57, 14.04.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт

Отборът на Фрозиноне временно се измъкна от зоната на изпадащите, след като в двубой от 32-ия кръг на италианската Серия "А" направи 2:2 като гост на Наполи.

С равенството "жълто-сините" събраха 27 точки и изпревариха Верона в битката за 17-ото място, като двата тима са с равен актив, но момчетата на Еузебио ди Франческо са с по-добри показатели в преките двубои.

В същото време все още настоящите шампиони от Неапол пропуснаха да спечелят във втори пореден мач у дома и с 49 пункта заемат 8-а позиция в подреждането.

На "Естадио Диего Армандо Марадона" срещата стартира отлично за "партенопеите", които откриха резултата в 16-ата минута, когато Матео Политано се разписа със страхотно изпълнение от дистанция.

След половин час игра гостите получиха златен шанс да стигнат до равенството, когато в тяхна полза беше отсъдена дузпа, но опитът на Матиас Соуле от бялата точка бе уловен от вратаря Алекс Мерет.

Именно стражът на Наполи обаче беше големият грешник за своя тим в 50-ата минута, когато негово подаване бе пресечено от противников футболист, а след рикошета топката достигна до Уалид Шедира, който без проблем отбеляза за 1:1.

Домакините реагираха своевременно и малко след час игра възстановиха своята преднина чрез Виктор Осимен, който беше оставен непокрит във вратарското поле на съперника и необезпокоявано реализира за 2:1.

За съжаление на феновете на трибуните това попадение в крайна сметка не стигна за победа на "небесносините", тъй като в 73-ата минута отново Уалид Шедира, който всъщност играе за Фрозиноне под наем от Наполи, наказа състава на Франческо Калцона, засичайки отдясно центриране на Надир Дзортеа, с което оформи и крайното 2:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стартът на мотосезон 2024 събра над 150 мотористи в Смолян (СНИМКИ)
Стартът на мотосезон 2024 събра над 150 мотористи в Смолян (СНИМКИ)
Боряна Калейн грабна сребро във финала на бухалки на Световната купа в София
Боряна Калейн грабна сребро във финала на бухалки на Световната купа в София